Skip to main content
   (+420) 733 589 567
   info@pcfenix.cz
vystava obrazu letiste 2024 akce f8e8ab09

Výstava obrazů 2024

  • 17/06/2024 – 16/09/2024
  • Letiště Brno

Díky odborné porotě soutěže o nejkrásnější Obraz pro Fenix známe již sedmdesátku nejlepších děl letošního ročníku. Finálová kolekce je v těchto dnech k vidění v odletové hale na letišti Brno-Tuřany, kde se bude těšit zájmu cestujících až do 16. září. Loňská výstava zpříjemnila čekání na odlet více než sto třiceti tisícům lidí.

Třetím ročníkem se letní výstava na brněnském letišti stává již tradicí. „Máme velkou radost, že naší odletovou halu opět zpestřily obrazy mladých umělců. Tou v letních měsících denně projdou stovky až tisíce cestujících, a tak si jistě každé dílo najde své obdivovatele. Pro cestující jsou navíc vystavené obrazy příjemným rozptýlením během čekání na let. Věříme, že výstava také pomůže šířit osvětu o aktivitách neziskové organizace Paracentrum Fenix pomáhající lidem s pohybovým hendikepem,“ uvedl Martin Vild, manažer obchodu a marketingu Letiště Brno.

V říjnu čeká na finálovou kolekci také již tradiční vernisáž a výstava v divadle Reduta. Uskuteční se také závěrečné hlasování veřejnosti, která vybere ten nejkrásnější Obraz pro Fenix. V Redutě pak vše vyvrcholí na listopadové dražbě, kde budou oceněni ti nejlépe umístění autoři soutěže.